Gemeente Son en Breugel

Verbonden met het dorp, geboeid door de stad

Logo


Son en Breugel is een aantrekkelijke groene gemeente met 16.427 inwoners, prachtig gelegen ten noorden van Eindhoven aan het riviertje de Dommel. Met zijn vele bezienswaardigheden is het prettig vertoeven in deze typisch Brabantse gemeente.

Wonen in Son en Breugel

Wonen in Son en Breugel is wonen in een omgeving met veel groen en volop ruimte. Het is er heerlijk wandelen en je bent zo in de Dommelvallei. Of je fietst zo naar het Groot Meer, de Nieuwe Heide en meer prachtige natuur dichtbij.

Son en Breugel staat bekend om een rijk verenigingsleven wat betreft sport, cultuur, muziek in andere vormen van vrije tijdsbesteding. Het Vestzaktheater biedt een professioneel podium voor optredens en andere evenementen. Een greep uit de buitenevenementen zijn de jaarmarkt, de mudrace, de carnavalstent, het Beach Event en het oliebollen eten alsook de tijdelijke ijsbaan rond oud en nieuw. Deze evenementen, de weekmarkt, de winkels en de vele horecagelegenheden maken het centrum van Son en Breugel levendig en gezellig.

Sonniuspark is de nieuwbouwwijk in het noorden van Son en Breugel, in een landelijke omgeving. Grenzend aan Sonniuspark bevinden zich sportvelden en natuurgebied.

Son en Breugel ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen richting Eindhoven, Maastricht, Tilburg en Nijmegen. Eindhoven centrum en Eindhoven Airport liggen op een kwartiertje met de auto. Het dorp heeft een gezellig centrum met winkels en op Ekkersrijt is een winkelboulevard met Ikea en de Mediamarkt.

Werken in Son en Breugel

Op economisch gebied neemt de gemeente Son en Breugel een zeer goede positie in. Het bedrijventerrein Ekkersrijt biedt meer dan 10.000 arbeidsplaatsen en heeft een regionale functie. De beperkte afstand tot Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Nijmegen maakt Son en Breugel ook aantrekkelijk voor forensen.

Son en Breugel hoort bij de Brainportregio. Met het Sciencepark van Ekkersrijt levert de gemeente een forse bijdrage aan de werkgelegenheid in innovatieve bedrijvigheid. Als kleine gemeente schopte Son en Breugel het zelfs tot de Nederlandse top 10 van gemeenten met de grootste economische groei vanwege de structurele voorraad aan bedrijventerrein, de groei van werkgelegenheid en het opleidingsniveau van de beroepsbevolking.

Ekkersrijt

Son en Breugel is als kleine gemeente dan ook trots op haar bedrijventerrein Ekkersrijt dat in 2017 op de 2e plaats stond in de lijst van economische top-gemeenten van weekblad Elsevier. De kilometerslange as over A2 en A50, van Leenderheide naar Ekkersrijt, is de etalage van hightech bedrijvig Zuidoost-Nederland. Deze weg wordt ook wel de Brainport Avenue genoemd. De strategische ligging van Ekkersrijt aan de Brainport Avenue, in combinatie met de bereikbaarheid zorgt ervoor grote en kleinere ondernemingen zich er gevestigd zijn of zich willen vestigen.

Ondernemers krijgen de ruimte. De gemeente Son en Breugel wil ondernemers de ruimte bieden om te ondernemen. Het vestigings- en ondernemingsklimaat in de gemeente is mede daardoor gunstig. De gemeente wil de komende jaren de creativiteit, innovatiekracht en de werkgelegenheid op Ekkersrijt verder vergroten. In het centrum van Son is voornamelijk detailhandel en horeca gevestigd

De Brainportregio Zuidoost-Brabant is als kennisregio van grote economische betekenis voor Nederland. Goed voor een kwart van de export, een derde van de private investeringen in R&D en de helft van alle patenten die jaarlijks worden geregistreerd. Brainport behoort tot de top van technologieregio’s in Europa. De belangrijkste weg ernaar toe ligt in de regio zelf. Letterlijk Brainport Avenue. Het is een broedplaats voor innovatie voor kennisintensieve bedrijven, researchinstellingen en maakindustrie van wereldklasse. Tal van internationale namen op het gebied van hightech systems & materials laten hier zien wat ze in huis hebben. En er is altijd ruimte voor meer nieuwe ambitieuze bedrijven en instellingen.

Nieuwste vacatures

Contactinformatie

Bezoekadres Raadhuisplein 1
5691AL Son en Breugel
Postadres Postbus 8
5690AA Son en Breugel

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een job alert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.